AZ INNOGY MAGYARORSZÁGRÓL
EN / HU

Cégtörténet

Cégtörténet

Társaságunkról

Az innogy Hungária az energetika területén működő menedzsment társaság, mely főként a villamos energia és gázkereskedelem, villamos energia egyetemes szolgáltatás és elosztó hálózat üzemeltetés, közvilágítás, e-mobilitás, háztartási méretű megújuló energiatermelő megoldások és innováció területén tevékenykedik.

Az innogy története Magyarországon két évtizedes múltra tekint vissza. Az innogy elődje, az RWE AG képviseleti irodája 1992-ben alakult meg Budapesten.

A magyar energiapiac privatizációja alatt 1995-ben az RWE részesedést szerzett az ELMŰ-ÉMÁSZ-ban és a Mátrai Erőműben. A társaság később több közmű vállalat tulajdonosa lett (villamos energia termelés és kereskedelem, gáz kereskedelem és vízművek).

2009-ben létrejött az RWE Hungária Kft. 2010 után portfoliótisztítás miatt az RWE számos részesedésétől megvált.

Az RWE csoport 2016-os átalakulása miatt az innogy Hungária vette át az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport felügyeletét. A Mátrai Erőmű továbbra is az RWE csoport része maradt.

Az innovatív energetikai termékek értékesítésének céljából az innogy Hungária 2017-ben megalapította az innogy Solutions Kft-t.